Spring naar hoofdtekst

Microdata validatie zonder afbeelding?

Geplaatst op door .
Laatste aanpassing op .

Inleiding

Dit weblog is niet zomaar een simpele verzameling van artikelen. Veel meer is het een programmeer­project waarin ik keer op keer nieuwe technieken ontdek en implementeer, een geschreven verslag van wat een gemiddelde musicerende slechtziende webontwikkelaar meemaakt.

Zo ontdekte ik een tijd geleden microdata. Het is een mogelijkheid om als webmaster de inhoud van je website machinaal beter leesbaar te maken. Door middel van extra stukjes broncode wordt niet alleen de inhoud, maar ook de context van die inhoud begrijpelijk voor zoekmachines of -algoritmes.

Valideren

Bij het woord zoekmachine dacht ik meteen aan Google en warempel: ze hebben een hulpmiddel online voor het valideren van microdata. Ik haalde één, twee van mijn posts door de validator en wat blijkt?

Error: A value for the image field is required.

Blijkbaar stelt Google voor elke BlogPost een afbeelding verplicht. Dit vind ik onterecht. Als slechtziende zou ik extra energie moeten stoppen in het zoeken van afbeeldingen die mijn verhaal visueel aantrekkelijk moeten maken? Nee, bedankt. Die energie kan ik beter gebruiken.

Feedback

Ik ben een slechtziende web-ontwikkelaar. Recent heb ik een weblog gebouwd, waarin ik de BlogPosts graag wil voorzien van microdata. Het Google TestingTool meldt dat bij al mijn artikelen een afbeelding (image) ontbreekt.

Echter, het ontbreken van de afbeeldingen is een gevolg van mijn slechtziendheid. [ ... ] De volledige boodschap van mijn verhaal bevindt zich in de tekst.

Ik vind het onterecht dat Google voor blogposts een afbeelding verplicht stelt.

Bovenstaand bericht heb ik via het feedback-formulier naar Google gestuurd. Ik verwacht geen antwoord, maar ik heb wel mijn hart gelucht. En weer stof voor een artikel in mijn zelfgebouwde weblog. Zonder afbeelding, wel te verstaan :-)

Terug naar boven

Inhoudsopgave

Delen

Met de deel-knop van uw browser, of met onderstaande koppelingen deelt u deze pagina via sociale media of e-mail.

Atom-feed van FWiePs weblog

Artikelen


Categorieën

Doorzoek de onderstaande categorieën om de lijst met artikelen te filteren.


Terug naar boven