Spring naar hoofdtekst

Zeldzame HTTP-503 met Joomla!

Geplaatst op door .
Laatste aanpassing op .

Inleiding

Al jaren ben ik vaste muzikant bij Koor Voyage uit Landgraaf. Sinds een tijdje is het onderhoud van hun website aan mij toevertrouwd. We hebben samen gekozen om gebruik te maken van het Joomla!-CMS. Dit is door meerdere mensen tegelijk te beheren. Daarnaast is het voor zowel bezoeker als beheerder volledig aanpasbaar en geschikt voor meerdere platformen. De enige vereiste is een (redelijk) recente internetbrowser.

Ruim een jaar geleden maakte ik melding van een fout in het beheergedeelte van de website. Als ik een pagina met behoorlijk wat hyperlinks wilde bewerken, kreeg ik soms een onverklaar­bare foutmelding (HTTP-503) en moest ik steeds weer opnieuw goochelen om één en ander (via de database) recht te breien.

Forum

Na de nodige uren onderzoek gaf ik mijn eenmansstrijd op en besloot om hulp te vragen op het Joomla!-forum. Er kwam snel antwoord, maar de suggesties leidden tot niets. Ik ging zelfs zo ver dat ik een apart artikel aanmaakte voor dit topic om helpers zoveel mogelijk tegemoet te komen.

De fout bleef bestaan en frustreerde mij mateloos. Op mijn lokale PC trad de fout niet op; en het bewerken van een artikel met toevoegen van hyperlinks is een dermate basishandeling binnen elk CMS… dit moest toch zonder fouten mogelijk zijn?

Oorzaak en oplossing

De afgelopen twee weken ben ik er opnieuw ingedoken en weer leidde al dit zoeken tot niets. Tot vandaag – tot nu. Met een beetje inspiratie kwam ik op deze pagina in de helpdesk van de hostingprovider (Strato) terecht. Hier stond precies de omschrijving van het probleem – en ook de bijbehorende oplossing! Een ouderwetse bescherming tegen gastenboek-spam was standaard actief en zag mijn ingevoerde HTML artikelinhoud met hyperlinks als ongewenst en potentieel gevaarlijk.

Stil aan de overkant

Nu zou ik graag de mensen op het Joomla!-forum op de hoogte brengen van deze oplossing, daarmee mijn gestelde vraag beantwoorden en het onderwerp sluiten. Maar, omdat de discussie al zo oud is, is dat niet meer mogelijk. Het topic is gesloten, vergrendeld.

Oké, dan ga ik een beheerder benaderen om op z'n minst de discussie af te laten sluiten en te verwijzen naar de oplossing - zodat een andere gebruiker niet dezelfde misère hoeft door te maken als ik.

Wat blijkt? Ik heb niet genoeg ervaring/reputatie op dat forum om een beheerder een bericht te mogen sturen. Mijn enige manier van reageren is het openen van een nieuwe discussie. Ja-ja, zo kom ik ook aan een minimum aantal posts op mijn forum… D'oh!

Terug naar boven

Inhoudsopgave

Delen

Met de deel-knop van uw browser, of met onderstaande koppelingen deelt u deze pagina via sociale media of e-mail.

Atom-feed van FWiePs weblog

Artikelen


Categorieën

Doorzoek de onderstaande categorieën om de lijst met artikelen te filteren.


Terug naar boven