Vrung (2001) / FWieP.nl

Spring naar hoofdtekst

Het verhaal

"Vrung" cd-cover

"Vrung" betekent vrienden in het Waubachs dialect. Perry Urlings en ik kennen elkaar sinds onze vroege jeugd. We deelden de lagere schooltijd als klasgenoten en vonden elkaar opnieuw toen ik lid werd van Fanfare St.Elisabeth.

Onze samenwerking begon bij voorbereidingen voor feestavonden zoals het patronesse-feest: Elisabethsdag. We schreven teksten over gebeurtenissen in de fanfare, zoals het vertrekken van de oude dirigent, een vervangdirigent, een nieuwe dirigent; meestal nog op bestaande muziek van anderen.

Elke donderdagavond na de repetitie maakten we muziek op de piano, bugel en tuba. Als weer iets stond te gebeuren binnen de fanfare, bereidden we een liedje voor en traden daarmee op. Op een bepaald moment wilden we zelf teksten met muziek schrijven en ontstonden de singles "Lang Han Ich Gezoch", "Steven", "De Advertentie" en "D'r Nuie".

De opnamen vonden plaats in Perry's ouderlijk huis. De kelder was voorzien van een drumstel, microfoons en alle opnameapparatuur. Later zou Perry ook de opnames en productie verzorgen van ON AIR, Friete! en Revolution.

Terug naar boven

Lyrics & luisteren

Terug naar boven

Delen

Met onderstaande koppelingen kunt u deze pagina delen via sociale media of e-mail.

Downloaden

Downloaden
(ZIP-bestand, ± 90 MiB)